Czy Polacy chcą być „zero waste”?

W dobie galopującej inflacji, uważne, przemyślane zakupy to klucz to tego, by nasz żołądek był pełny, a portfele nie świeciły pustką. Według raportu „Food Waste Report 2022”1, prawie 930 mln ton żywności marnuje się rocznie w sklepach i gospodarstwach domowych, a każdy k...
(O)mega zdrowy posiłek dla dziecka? W jesiennym menu postaw na ryby

Czego nie może zabraknąć w diecie dziecka w okresie jesienno-zimowym? Ryb, oczywiście! Są one źródłem cennych składników odżywczych, a także niezbędnych kwasów Omega-3, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie mózgu i wzmocnienie odporności. Według badania IMAS1, prze...
Karp nie tylko smażony! 5 prostych przepisów, które odczarują tradycyjnego karpia

Karp jest rybą półtłustą, pełną smaku, a do tego wszechstronną kulinarnie. Można go przygotować pod wieloma postaciami: od dań tradycyjnych po współczesne kulinaria, takie jak np. kofty, tortille, burgery czy sushi. Jego ogromną zaletą jest lokalna dostępność, dzięki któ...
Karp - ryba w stylu „slow food”. Dlaczego warto sięgać po niego przez cały rok?

Norwegowie mają łososia, a my - Polacy - karpia. Rybę, która zazwyczaj gości na naszych wigilijnych stołach, a przecież równie dobrze smakuje w ciągu całego roku. Co najważniejsze, jest naszym lokalnym, łatwo dostępnym dobrem! Ze względu na właściwości odżywcze i dietety...
Dlaczego karp jest zdrowy z natury?

Wyobraź sobie świeżą rybę, wyhodowaną w lokalnych, rodzinnych gospodarstwach rybackich. Rybę, która rosła aż przez trzy lata, odżywiała się naturalnym pokarmem i zbożami. Ta ryba to tradycyjnie hodowany karp, obecny w polskich stawach już od 800 lat. Dlaczego warto sięga...
Kampania Karp Zdrowy z Natury – czas start!

Wystartowała kampania Organizacji Producentów Polski Karp, której celem jest promocja i edukacja społeczeństwa w zakresie zrównoważonej akwakultury oraz walorów smakowych i kulinarnych karpia. Kampanię rozpoczęła konferencja prasowa w Polskiej Agencji Prasowej, podczas k...
Karp - Zdrowy z Natury. Zaproszenie na konferencję prasową

W imieniu Organizacji Producentów Polski Karp serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję z okazji rozpoczęcia kampanii promocyjnej Karp – Zdrowy z Natury.
Kulinarne zmagania na…karpia! III Karpiowe Potyczki Kulinarne w Jakubowicach Konińskich

W minioną niedzielę, 4 grudnia 2022 r., w Dworze Anna w Jakubowicach Konińskich odbyły się III Karpiowe Potyczki Kulinarne w ramach XVII Ogólnopolskich Dożynek Rybackich. Celem wydarzenia jest popularyzacja karpia i pokazanie jego wszechstronnych możliwości kulinarnych, ...
Czy Polacy chcą być „zero waste”?

W dobie galopującej inflacji, uważne, przemyślane zakupy to klucz to tego, by nasz żołądek był pełny, a portfele nie świeciły pustką. Według raportu „Food Waste Report 2022”1, prawie 930 mln ton żywności marnuje się rocznie w sklepach i gospodarstwach domowych, a każdy k...
(O)mega zdrowy posiłek dla dziecka? W jesiennym menu postaw na ryby

Czego nie może zabraknąć w diecie dziecka w okresie jesienno-zimowym? Ryb, oczywiście! Są one źródłem cennych składników odżywczych, a także niezbędnych kwasów Omega-3, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie mózgu i wzmocnienie odporności. Według badania IMAS1, prze...
Karp nie tylko smażony! 5 prostych przepisów, które odczarują tradycyjnego karpia

Karp jest rybą półtłustą, pełną smaku, a do tego wszechstronną kulinarnie. Można go przygotować pod wieloma postaciami: od dań tradycyjnych po współczesne kulinaria, takie jak np. kofty, tortille, burgery czy sushi. Jego ogromną zaletą jest lokalna dostępność, dzięki któ...
Karp - ryba w stylu „slow food”. Dlaczego warto sięgać po niego przez cały rok?

Norwegowie mają łososia, a my - Polacy - karpia. Rybę, która zazwyczaj gości na naszych wigilijnych stołach, a przecież równie dobrze smakuje w ciągu całego roku. Co najważniejsze, jest naszym lokalnym, łatwo dostępnym dobrem! Ze względu na właściwości odżywcze i dietety...
Dlaczego karp jest zdrowy z natury?

Wyobraź sobie świeżą rybę, wyhodowaną w lokalnych, rodzinnych gospodarstwach rybackich. Rybę, która rosła aż przez trzy lata, odżywiała się naturalnym pokarmem i zbożami. Ta ryba to tradycyjnie hodowany karp, obecny w polskich stawach już od 800 lat. Dlaczego warto sięga...
Kampania Karp Zdrowy z Natury – czas start!

Wystartowała kampania Organizacji Producentów Polski Karp, której celem jest promocja i edukacja społeczeństwa w zakresie zrównoważonej akwakultury oraz walorów smakowych i kulinarnych karpia. Kampanię rozpoczęła konferencja prasowa w Polskiej Agencji Prasowej, podczas k...
Karp - Zdrowy z Natury. Zaproszenie na konferencję prasową

W imieniu Organizacji Producentów Polski Karp serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję z okazji rozpoczęcia kampanii promocyjnej Karp – Zdrowy z Natury.