27.06.2024 r., 14:00-15:30, Centrum Prasowe PAP
Szanowni Państwo,
w imieniu Polskiej Izby Żywności Ekologicznej (PIŻE) serdecznie zapraszamy na spotkanie prasowe pn. Czy żywność eko zrobi nam dobry klimat? Trendy i wyzwania na rynku żywności ekologicznej, realizowane w ramach kampanii „Przestaw się na eko – szukaj Euroliścia 2”, podczas którego będziemy mieć okazję posłuchać dyskusji przedstawicieli branży, takich jak Krystyna Radkowska i Michał Kapica z PIŻE oraz ekspertów z firm badawczych, m.in. Agnieszki Bujak z NIQ i Dawida Zielińskiego ze Stowarzyszenia Delta Partner. Poruszymy tematy związane z handlem, trendami konsumenckimi oraz wyzwaniami i perspektywami rozwoju dla rolnictwa ekologicznego w Polsce. Nie zabraknie również głosu Profesora Piotra Skubały z Uniwersytetu Śląskiego, który przedstawi znaczenie rolnictwa ekologicznego dla ochrony środowiska oraz poruszy temat pozytywnego wpływu produkcji ekologicznej na stan gleb, wód, powietrza oraz bioróżnorodności.
Konferencja odbędzie się 27 czerwca 2024 r. w godz.: 14:00-15:30 w Centrum Prasowym PAP przy ul. Brackiej 6/8 w Warszawie.