Wigilia jest jednym z najbardziej wyjątkowych dni w roku. Spotkania z bliskimi, rozmowy przy stole i zapachy przygotowywanych w kuchni potraw. Na stołach pojawiają się aromaty, które znamy od dziecka: barszcz z uszkami, kapusta z grzybami, pierogi, kompot z suszu i oczywiście karp, którego obecność jest nieodłącznym symbolem tej jedynej w swoim rodzaju kolacji. To właśnie tradycje nadają głębi i charakteru polskim świętom. Warto jednak wzbogacić wigilijne menu o inne ryby, które w naturalny sposób uzupełniają klasyczne dania, zachowując przy tym szacunek do wieloletnich zwyczajów. Czasem wystarczy niewielka zmiana, by kulinarna, świąteczna opowieść nabrała nowego wymiaru i smaku.
Wigilijny stół pełen smaków
Ryby z lokalnych hodowli to strzał w dziesiątkę na Wigilię
Na wigilijnym stole — pięć potraw, które zachwycą gości
Kampania Nasz Pstrąg to kontynuacja działań edukacyjno-promocyjnych, których celem jest budowanie świadomości na temat zrównoważonej akwakultury oraz popularyzacja spożycia jednego z jej produktów – pstrąga. Inicjatorem, pomysłodawcą i organizatorem kampanii jest Stowarzyszenia Producentów Ryb Łososiowatych, organizacja zrzeszająca obecnie około 60 gospodarstw rybackich w całej Polsce. Kampania współfinansowana współfinansowanej ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Morskiego, Rybackiego i Akwakultury na lata 2021 – 2027. Więcej informacji o projekcie na stronie: https://naszpstrag.pl/o-kampanii/.
