Eko rolnictwo się opłaca

Jak przestawić się na eko i dlaczego warto?
Myśl globalnie, kupuj lokalnie

Badania pokazują, że polskich konsumentów cechuje szczególny patriotyzm i przywiązanie do rodzimych produktów. Według badań firmy Mintel[1] 55 proc. Polaków bardziej ufa żywności i napojom wyprodukowanym w Polsce. Niemal połowa konsumentów wykazuje większe zaufanie do produktów małych firm niż dużych koncernów. Nasz konsumencki patriotyzm nie przekłada się jednak na zachowania zakupowe. Tylko 15 proc.[2] produktów rolnictwa ekologicznego Polacy kupują lokalnie – bezpośrednio od dostawców czy w lokalnych sklepach. 
Farma spełnionych marzeń

Eko Farma Świętokrzyska jest największym w Polsce producentem organicznych warzyw i owoców, a na rynku ekologicznym działa od ponad 16 lat. Dla właścicieli – Łukasza i Olgi Gębka ekologiczne rolnictwo to powrót do sposobu uprawy ziemi, który był powszechny jeszcze kilkadziesiąt lat temu i kontynuacja dziedzictwa dziadka. Firma działa jako rodzinna, choć zatrudnia ponad 100 osób. Wszystkich łączy wspólna pasja, szacunek do ziemi, miłość do natury i troska o najwyższą wartość odżywczą wytwarzanych produktów.
Eko zamiast chemii w jadłospisie

Obliczono, że w latach 90. XX wieku z pożywieniem zjadaliśmy 2 kg „chemii” rocznie. Szacuje się, że obecnie z jedzeniem dostępnym na rynku spożywamy jej nawet do 10 kg na rok! Naukowcy Uniwersytetu Newcastle przebadali żywność konwencjonalną i ekologiczną, a wyniki ich badań pokazują, że tylko w przypadku produktów organicznych, czyli eko, mamy szansę wyeliminować „chemię” z naszego jadłospisu.
Energia dla wymagających

Rynek funkcjonalnych napojów energetyzujących rośnie w Polsce dynamicznie, a jego wartość przekroczyła już 1,2 mld zł. Napędza go przede wszystkim moda na bycie aktywnym fizycznie, dlatego producenci szukają innowacji, wzbogacając swoje produkty o witaminy i dodatki funkcjonalne. Nie są jednak w stanie zaspokoić potrzeb świadomych i wymagających klientów, dla których podstawą wyboru jest naturalność produktu i brak syntetycznych polepszaczy. Naprzeciw ich oczekiwaniom wychodzi firma Poloniak – producent w 100% naturalnego i ekologicznego napoju energetyzującego.
EKO PLANETA

Chcesz odżywiać się zdrowo i bezpiecznie? Masz dziecko na specjalnej diecie? Troszczysz się o środowisko naturalne? A może po prostu brakuje Ci wiedzy o żywności organicznej? Poznaj markę BIO PLANET – producenta i dystrybutora certyfikowanych produktów ekologicznych, który od 12 lat popularyzuje wśród swoich klientów ideę zdrowego odżywiania i inspiruje do poszukiwania nowych, nieskażonych chemią smaków.
Ekologiczna mleczarnia z serca Mazur

EkoŁukta to pierwsza mleczarnia w Polsce, która w 2008 rozpoczęła produkcję ekologicznego nabiału na szeroką skalę. Jako jedyna jest sprofilowana na wytwarzanie produktów organicznych i oferuje konsumentom ich pełny asortyment. Firma postawiła również na produkty tradycy
Organic Corner Food Store & Bistro. Pierwszy w Warszawie w pełni roślinny i ekologiczny catering

Już po raz drugi z rzędu Warszawa znalazła się na szczytach rankingu najbardziej przyjaznych weganom miejsc na świecie. Amerykański portal Happy Cow umieścił naszą stolicę obok Nowego Jorku, Londynu i Berlina. Tak zaszczytne sąsiedztwo zobowiązuje i motywuje: w sercu Pol
„Jemy eko” na sportowo

Już 15 września br. kampania „Jemy eko” powita uczestników sportowo-rodzinnego pikniku na błoniach PGE Narodowego w ramach Narodowego Dnia Sportu. Na ekologicznym stoisku zorganizowanym przez Polską Izbę Żywności Ekologicznej czekać będą degustacje organicznych produktów
Cuda zaklęte w butelkach

W ostatnich latach zapanowała prawdziwa moda na warzywne soki i kiszonki. Blogerzy oraz znani szefowie kuchni coraz częściej stawiają na lokalność, wynosząc na piedestał nasze polskie produkty. Z sezonowych warzyw i owoców można wyczarować najprawdziwsze cuda – mówią. Zw
Eko rolnictwo się opłaca

Jak przestawić się na eko i dlaczego warto?
Myśl globalnie, kupuj lokalnie

Badania pokazują, że polskich konsumentów cechuje szczególny patriotyzm i przywiązanie do rodzimych produktów. Według badań firmy Mintel[1] 55 proc. Polaków bardziej ufa żywności i napojom wyprodukowanym w Polsce. Niemal połowa konsumentów wykazuje większe zaufanie do produktów małych firm niż dużych koncernów. Nasz konsumencki patriotyzm nie przekłada się jednak na zachowania zakupowe. Tylko 15 proc.[2] produktów rolnictwa ekologicznego Polacy kupują lokalnie – bezpośrednio od dostawców czy w lokalnych sklepach. 
Farma spełnionych marzeń

Eko Farma Świętokrzyska jest największym w Polsce producentem organicznych warzyw i owoców, a na rynku ekologicznym działa od ponad 16 lat. Dla właścicieli – Łukasza i Olgi Gębka ekologiczne rolnictwo to powrót do sposobu uprawy ziemi, który był powszechny jeszcze kilkadziesiąt lat temu i kontynuacja dziedzictwa dziadka. Firma działa jako rodzinna, choć zatrudnia ponad 100 osób. Wszystkich łączy wspólna pasja, szacunek do ziemi, miłość do natury i troska o najwyższą wartość odżywczą wytwarzanych produktów.
Eko zamiast chemii w jadłospisie

Obliczono, że w latach 90. XX wieku z pożywieniem zjadaliśmy 2 kg „chemii” rocznie. Szacuje się, że obecnie z jedzeniem dostępnym na rynku spożywamy jej nawet do 10 kg na rok! Naukowcy Uniwersytetu Newcastle przebadali żywność konwencjonalną i ekologiczną, a wyniki ich badań pokazują, że tylko w przypadku produktów organicznych, czyli eko, mamy szansę wyeliminować „chemię” z naszego jadłospisu.
Energia dla wymagających

Rynek funkcjonalnych napojów energetyzujących rośnie w Polsce dynamicznie, a jego wartość przekroczyła już 1,2 mld zł. Napędza go przede wszystkim moda na bycie aktywnym fizycznie, dlatego producenci szukają innowacji, wzbogacając swoje produkty o witaminy i dodatki funkcjonalne. Nie są jednak w stanie zaspokoić potrzeb świadomych i wymagających klientów, dla których podstawą wyboru jest naturalność produktu i brak syntetycznych polepszaczy. Naprzeciw ich oczekiwaniom wychodzi firma Poloniak – producent w 100% naturalnego i ekologicznego napoju energetyzującego.
EKO PLANETA

Chcesz odżywiać się zdrowo i bezpiecznie? Masz dziecko na specjalnej diecie? Troszczysz się o środowisko naturalne? A może po prostu brakuje Ci wiedzy o żywności organicznej? Poznaj markę BIO PLANET – producenta i dystrybutora certyfikowanych produktów ekologicznych, który od 12 lat popularyzuje wśród swoich klientów ideę zdrowego odżywiania i inspiruje do poszukiwania nowych, nieskażonych chemią smaków.
Ekologiczna mleczarnia z serca Mazur

EkoŁukta to pierwsza mleczarnia w Polsce, która w 2008 rozpoczęła produkcję ekologicznego nabiału na szeroką skalę. Jako jedyna jest sprofilowana na wytwarzanie produktów organicznych i oferuje konsumentom ich pełny asortyment. Firma postawiła również na produkty tradycy
Organic Corner Food Store & Bistro. Pierwszy w Warszawie w pełni roślinny i ekologiczny catering

Już po raz drugi z rzędu Warszawa znalazła się na szczytach rankingu najbardziej przyjaznych weganom miejsc na świecie. Amerykański portal Happy Cow umieścił naszą stolicę obok Nowego Jorku, Londynu i Berlina. Tak zaszczytne sąsiedztwo zobowiązuje i motywuje: w sercu Pol
„Jemy eko” na sportowo

Już 15 września br. kampania „Jemy eko” powita uczestników sportowo-rodzinnego pikniku na błoniach PGE Narodowego w ramach Narodowego Dnia Sportu. Na ekologicznym stoisku zorganizowanym przez Polską Izbę Żywności Ekologicznej czekać będą degustacje organicznych produktów
1
2
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.
Potwierdzając subskrypcję wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych w celu otrzymywania treści publikowanych w serwisie.