Eko lubi sport

14 września br. kampania Jemy eko - nie marnujemy zaprezentuje się uczestnikom pikniku rodzinnego, który odbędzie się na błoniach PGE Narodowego w ramach Narodowego Dnia Sportu. Przedstawiciele Polskiej Izby Żywności Ekologicznej będą zachęcać do kosztowania produktów BI...
Bo jak nie eko, to co?

Dlaczego ważne jest, żeby w Polsce i na świecie rozwijać ekologiczne uprawy
Eko jemy – nie marnujemy

Polska Izba Żywności Ekologicznej rozpoczyna kampanię promującą niemarnowanie jedzenia
Cuda zaklęte w butelkach

W ostatnich latach zapanowała prawdziwa moda na warzywne soki i kiszonki. Blogerzy oraz znani szefowie kuchni coraz częściej stawiają na lokalność, wynosząc na piedestał nasze polskie produkty. Z sezonowych warzyw i owoców można wyczarować najprawdziwsze cuda – mówią. Zw...
Eko rolnictwo się opłaca

Jak przestawić się na eko i dlaczego warto?
Myśl globalnie, kupuj lokalnie

Badania pokazują, że polskich konsumentów cechuje szczególny patriotyzm i przywiązanie do rodzimych produktów. Według badań firmy Mintel[1] 55 proc. Polaków bardziej ufa żywności i napojom wyprodukowanym w Polsce. Niemal połowa konsumentów wykazuje większe zaufanie do pr...
Farma spełnionych marzeń

Eko Farma Świętokrzyska jest największym w Polsce producentem organicznych warzyw i owoców, a na rynku ekologicznym działa od ponad 16 lat. Dla właścicieli – Łukasza i Olgi Gębka ekologiczne rolnictwo to powrót do sposobu uprawy ziemi, który był powszechny jeszcze kilkad...
Eko zamiast chemii w jadłospisie

Obliczono, że w latach 90. XX wieku z pożywieniem zjadaliśmy 2 kg „chemii” rocznie. Szacuje się, że obecnie z jedzeniem dostępnym na rynku spożywamy jej nawet do 10 kg na rok! Naukowcy Uniwersytetu Newcastle przebadali żywność konwencjonalną i ekologiczną, a wyniki ich b...
Energia dla wymagających

Rynek funkcjonalnych napojów energetyzujących rośnie w Polsce dynamicznie, a jego wartość przekroczyła już 1,2 mld zł. Napędza go przede wszystkim moda na bycie aktywnym fizycznie, dlatego producenci szukają innowacji, wzbogacając swoje produkty o witaminy i dodatki funk...
Kto myśli logicznie, wybiera ekologicznie

Raport z badań przeprowadzonych przez IMAS International[1] wskazuje, że branża ekologiczna w Polsce będzie rozwijała się jeszcze dynamiczniej. Pomimo spadku wielkości powierzchni upraw ekologicznych do 500 tys. hektarów i mniejszej ilości ekorolników w porównaniu do lat...
Eko lubi sport

14 września br. kampania Jemy eko - nie marnujemy zaprezentuje się uczestnikom pikniku rodzinnego, który odbędzie się na błoniach PGE Narodowego w ramach Narodowego Dnia Sportu. Przedstawiciele Polskiej Izby Żywności Ekologicznej będą zachęcać do kosztowania produktów BI...
Bo jak nie eko, to co?

Dlaczego ważne jest, żeby w Polsce i na świecie rozwijać ekologiczne uprawy
Eko jemy – nie marnujemy

Polska Izba Żywności Ekologicznej rozpoczyna kampanię promującą niemarnowanie jedzenia
Cuda zaklęte w butelkach

W ostatnich latach zapanowała prawdziwa moda na warzywne soki i kiszonki. Blogerzy oraz znani szefowie kuchni coraz częściej stawiają na lokalność, wynosząc na piedestał nasze polskie produkty. Z sezonowych warzyw i owoców można wyczarować najprawdziwsze cuda – mówią. Zw...
Eko rolnictwo się opłaca

Jak przestawić się na eko i dlaczego warto?
Myśl globalnie, kupuj lokalnie

Badania pokazują, że polskich konsumentów cechuje szczególny patriotyzm i przywiązanie do rodzimych produktów. Według badań firmy Mintel[1] 55 proc. Polaków bardziej ufa żywności i napojom wyprodukowanym w Polsce. Niemal połowa konsumentów wykazuje większe zaufanie do pr...
Farma spełnionych marzeń

Eko Farma Świętokrzyska jest największym w Polsce producentem organicznych warzyw i owoców, a na rynku ekologicznym działa od ponad 16 lat. Dla właścicieli – Łukasza i Olgi Gębka ekologiczne rolnictwo to powrót do sposobu uprawy ziemi, który był powszechny jeszcze kilkad...
Eko zamiast chemii w jadłospisie

Obliczono, że w latach 90. XX wieku z pożywieniem zjadaliśmy 2 kg „chemii” rocznie. Szacuje się, że obecnie z jedzeniem dostępnym na rynku spożywamy jej nawet do 10 kg na rok! Naukowcy Uniwersytetu Newcastle przebadali żywność konwencjonalną i ekologiczną, a wyniki ich b...
Energia dla wymagających

Rynek funkcjonalnych napojów energetyzujących rośnie w Polsce dynamicznie, a jego wartość przekroczyła już 1,2 mld zł. Napędza go przede wszystkim moda na bycie aktywnym fizycznie, dlatego producenci szukają innowacji, wzbogacając swoje produkty o witaminy i dodatki funk...
1
2