Karp - ryba w stylu „slow food”. Dlaczego warto sięgać po niego przez cały rok?

Norwegowie mają łososia, a my - Polacy - karpia. Rybę, która zazwyczaj gości na naszych wigilijnych stołach, a przecież równie dobrze smakuje w ciągu całego roku. Co najważniejsze, jest naszym lokalnym, łatwo dostępnym dobrem! Ze względu na właściwości odżywcze i dietety...
Dlaczego karp jest zdrowy z natury?

Wyobraź sobie świeżą rybę, wyhodowaną w lokalnych, rodzinnych gospodarstwach rybackich. Rybę, która rosła aż przez trzy lata, odżywiała się naturalnym pokarmem i zbożami. Ta ryba to tradycyjnie hodowany karp, obecny w polskich stawach już od 800 lat. Dlaczego warto sięga...
Kampania Karp Zdrowy z Natury – czas start!

Wystartowała kampania Organizacji Producentów Polski Karp, której celem jest promocja i edukacja społeczeństwa w zakresie zrównoważonej akwakultury oraz walorów smakowych i kulinarnych karpia. Kampanię rozpoczęła konferencja prasowa w Polskiej Agencji Prasowej, podczas k...
Karp - Zdrowy z Natury. Zaproszenie na konferencję prasową

W imieniu Organizacji Producentów Polski Karp serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję z okazji rozpoczęcia kampanii promocyjnej Karp – Zdrowy z Natury.
Karp nie tylko smażony! 5 prostych przepisów, które odczarują tradycyjnego karpia

Karp jest rybą półtłustą, pełną smaku, a do tego wszechstronną kulinarnie. Można go przygotować pod wieloma postaciami: od dań tradycyjnych po współczesne kulinaria, takie jak np. kofty, tortille, burgery czy sushi. Jego ogromną zaletą jest lokalna dostępność, dzięki któ...
Karp - ryba w stylu „slow food”. Dlaczego warto sięgać po niego przez cały rok?

Norwegowie mają łososia, a my - Polacy - karpia. Rybę, która zazwyczaj gości na naszych wigilijnych stołach, a przecież równie dobrze smakuje w ciągu całego roku. Co najważniejsze, jest naszym lokalnym, łatwo dostępnym dobrem! Ze względu na właściwości odżywcze i dietety...
Dlaczego karp jest zdrowy z natury?

Wyobraź sobie świeżą rybę, wyhodowaną w lokalnych, rodzinnych gospodarstwach rybackich. Rybę, która rosła aż przez trzy lata, odżywiała się naturalnym pokarmem i zbożami. Ta ryba to tradycyjnie hodowany karp, obecny w polskich stawach już od 800 lat. Dlaczego warto sięga...
Kampania Karp Zdrowy z Natury – czas start!

Wystartowała kampania Organizacji Producentów Polski Karp, której celem jest promocja i edukacja społeczeństwa w zakresie zrównoważonej akwakultury oraz walorów smakowych i kulinarnych karpia. Kampanię rozpoczęła konferencja prasowa w Polskiej Agencji Prasowej, podczas k...
Karp - Zdrowy z Natury. Zaproszenie na konferencję prasową

W imieniu Organizacji Producentów Polski Karp serdecznie zapraszamy Państwa na konferencję z okazji rozpoczęcia kampanii promocyjnej Karp – Zdrowy z Natury.